Meer dan 4700 mensen hebben the 7de jaarlijkse Breakbulk Americas Conference bijgewoond in Houston.

 

The exposanten en sponsoren bevatten aandeelhouders van vrachtverzenders, havens, terminals, logistiek providers, weg-, rail-, schip- en luchtvervoer, gespecialiseerde oceaan vervoerders, export verpakkers en bevoorrading bedrijven.

 

Breakbulk Americas is de grootste show voor project en breakbulk cargo specialisten in Amerika, met speciale evenementen, workshops en een van de grootste maritieme tentoonstellingen. Conferentie onderwerpen waren onder andere, breakbulk vooruitzichten, markt trends, toekomst kansen, transport connectiviteit en technologische innovaties.

 

Er waren lessen tijdens het evenement over bijvoorbeeld gesprekken in managing trade compliance in een complex global environment en over vooruitzichten van markttrends, kansen en connectiviteit in de transport industrie.

 

De haven van Rotterdam kwam met een delegatie van bedrijven waaronder Broekman Logistics, Jumbo, LV Shipping & Logistics en Share Projects. Hun expositie had een prominente plek in het midden van de showroom, wat zorgde voor goede netwerk kansen.

 

Het NBSO was ook tevreden met de meetings die ze hadden georganiseerd met industrie leiders voor de Nederlandse bedrijven die Houston bezochten en haalden zo het maximale uit hun reis.

 

Bezoek de website van Breakbulk Americas om meer over hun te leren.


Daniel Perez  ...

Deze handelsmissie volgt na de handelsmissie van Eindhoven naar Austin ook wel “Counterwave” genoemd, wordt georganiseerd door Brabant C en het Cultuur fonds samen met Creative Holland, Westergasfabriek, de gemeente van Eindhoven, Hightech XL, Eindhoven 365, BOM, Brainport Development en het Living museum.

 

New Dutch Wave wordt jaarlijks gehouden op het SXSW in Austin, Texas. In 2016 waren ze overtuigd dat de Nederlandse initiatieven – met muziek, film en digitaal – tijdens het festival gebundeld moesten worden om een echte impact te kunnen maken. Ieder jaar heeft de New Dutch Wave ongeveer 50 deelnemers.

 

De ‘Counterwave’ is een logische ontwikkeling om de banden aan te halen tussen SXSW, de stad Austin en de V.S. met Nederland en haar creatieve industrieën, zeggen de organisatoren.

 

Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma bezocht Austin eerder dit jaar om de banden te versterken tussen Austin en Eindhoven op het gebied van smart cities, smart mobility en renewable energy. De steden hopen ook een permanente plek te kunnen geven aan elkaars festivals, SXSW en de Dutch Design Week.

 

SXSW wordt volgend jaar gehouden van 8 tot 17 maart. Sprekers zoals Wyclef Jean, Joseph Lubin, Zoe Saldana, Maria Shriver and Jeff Zucker zijn al aangekondigd voor SXSW19.

 

Lees meer over de ‘Counterwave’ hier.


Daniel Perez  ...

Zoals velen van jullie weten die op de hoogte zijn van de activiteiten van ons kantoor, zijn we bezig geweest om waardevolle connecties tussen Texas en Nederland te leggen in de Life Science and Health sector.

 

In september werden we vergezeld door een aantal van de meest vooraanstaande denkers uit Texas op de World of Healtcare in Nederland. Zij die meegingen zijn onder anderen, John Kajander, die 40 jaar ervaring heeft als consultant voor life science bedrijven, Dr. Mark Shen, de directeur van “the Ascension Texas Accountable Care Network”, dat focust op het leveren van hoogwaardige zorg in Central Texas, and Dr. Ruben Rathnasingham, die 15 jaar ervaring heeft in biomedisch leiderschap en tegewoordig de functie van assistent decaan op het gebied van gezondheids-product-innovatie bekleedt op de Dell Medical School.

 

 

Dit heeft veel aandacht en interesse gewekt voor Texas vanuit Nederland en nu gaat Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, mee op de handelsmissie in de lente van 2019 om onze inspanningen te bekrachtigen.

 

Bent u geïnteresseerd in de Texaanse LSH sector, lees dan ons uitgebreide markt rapport.


Daniel Perez  ...