February 27, 2019

Central Market, the Specialty Foods Division of HEB in Texas, will hold its annual supplier showcase where vendors can display new items that their buyers or store teams have never seen.

 

The Showcase will take place Wednesday, February 27th at the Hilton Anatole in Dallas.

This year there will be an international themed area with 12 available slots. Each space would be a simple table top with pipe and drape and a country flag. Each vendor has the opportunity to have a representative showcase items to Central Market buyers and store partners.

The requirement for the items are:

 • Not currently in the Texas market (including HEB)
 • Fit within the Specialty Foods or Ethnic Foods segment

If you are interested, please email us, and we will contact the event organizers.

March 04, 2019

Bent u actief in de Life Sciences & Health-sector en geïnteresseerd in de Verenigde Staten? Ga dan van 4 tot en met 9 maart mee met de missie naar Texas onder leiding van Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Tijdens deze missie ligt de focus op de Texaanse steden Houston en Austin.

Voor wie?

Deelname is interessant voor bedrijven en organisaties die actief zijn in de Life Sciences & Health-sector, met name op het gebied van eHealth/Digital Health, Mobility & Vitality en Medical Devices.

Kansenrapport

Aanleiding voor deze missie is het kansenrappport Texas Healthcare Market Study en het fact-findingbezoek aan Texas in maart 2018. In september nam een delegatie uit Houston en Austin succesvol deel aan het Health~Holland Visitors Programme en de World of Health Care in Rotterdam.

Met het bezoek van een Nederlandse delegatie uit de gezondheidszorg leggen we nieuwe en bestaande contacten in Texas. Dit als onderdeel van de strategische benadering gericht op de Verenigde Staten. Lees ook de Top 10 Reasons: Why Texas is interesting for the Dutch LSH sector (pdf, Engelstalig).

Programma

In korte tijd krijgt u vele inzichten van de gezondheidssector in Texas en legt u contacten met relevante beleidsmedewerkers, stakeholders en potentiële zakenpartners.

Het conceptprogramma is als volgt:

 • Collectieve bezoeken aan relevante organisaties, ziekenhuizen, Texas Medical Centre, etc;
 • Een netwerkreceptie om (informeel) contacten te leggen;
 • Matchmaking met relevante partijen, gericht op de individuele behoeften van de deelnemende bedrijven;
 • Kennisdeling en netwerken met andere leden van de Nederlandse delegatie;
 • Ondersteuning door RVO.nl, NBSO Texas, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Task Force Health Care (TFHC).
Kosten

Deelname kost € 500 per organisatie excl. btw (max. 2 deelnemers per organisatie). Iedere extra deelnemer betaalt € 250.

Het dienstenpakket bestaat uit deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen, individuele matchmaking, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie tijdens uw verblijf in Texas.

Reis- en verblijfkosten en eventuele meerkosten in het kader van de individuele matchmaking (zoals individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Deelname

Meld u aan vóór 25 januari. Elke deelnemer meldt zich apart aan.

RVO.nl vindt het belangrijk dat de organisaties die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Wij beoordelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Na aanmelding vindt een intake (per bedrijf) plaats.

Bezoek SXSW Conference (optioneel)

De missie sluit aan op de start van de South by South West (SXSW) Conference. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement in Austin, waar de creatieve sector en professionals bij elkaar komen. Er worden meer dan 25 verschillende tracks aangeboden, waaronder een Health & Medtech Track. Met meer dan 70.000 deelnemers en artiesten is SXSW een effectief kanaal om te netwerken en business te promoten. U kunt uw verblijf in Texas verlengen met een bezoek aan de SXSW. Deelname is op eigen initiatief en op eigen entree- en verblijfskosten.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Mieke Flierhuis
E: mieke.flierhuis@tfhc.nl
T: 070 219 9009

Stephan van de Wall
E: stephan.vandewall@rvo.nl
T: 06 1528 6275

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in samenwerking met het NBSO Texas en de Task Force Health Care (TFHC). Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, leidt de delegatie.

June 04, 2019

The 2019 Global Entrepreneurship Summit is gathering the world’s top entrepreneurs around five innovation sectors. Learn more to see if you should be part of this one-of-a-kind, exclusive event, and apply.

Should you be at GES 2019?

 • Do you have a transformative tech solution for Agriculture, Connectivity, Energy, Health, or Water?
 • Is your innovation more than just a concept, with a functioning, market-ready business model?
 • Is your enterprise investor-ready and capable to be scaled up internationally?
 • Do you want to join other trailblazers to build entrepreneur-led solutions for the future, now?

Does this sound like you and your company? Then read on. For each scale-up, one representative can apply.

 

How this lightening application works

Tell us in a few words who you are and what your company does and aims to do. Get us excited about the potential of your solution. We know you are busy building your organization, so this application is short and sweet.

 1. If you want a chance to join, apply before January 30, 2019.
 2. We’ll let you know by March 4, 2019 if we think you are the right fit for this year’s GES focus.
 3. If selected, you must confirm before April 2, 2019.

Apply for GES Europe here.