6 december 2017
Een bericht van Houston Chronical, David Hunn and Ryan Maye Handy


Nadat orkaan Harvey de regio van Houston letterlijk heeft overstroomd, kwamen de vragen: wat kunnen we doen om dit in de toekomst te voorkomen? Hoe kunnen we onze regio beter beschermen?

De Houston Chronicle organiseerde een open forum dat bezocht werd door ruim 500 betrokken mensen. In deze bijeenkomst zijn vele opties geopperd. De twee meest van belang zijnde oplossingen die naar voren kwamen zijn:

  • Er moet op een andere manier gekeken worden naar het risico van overstromingen: we moeten stoppen met het vechten tegen het water, maar er mee leren leven. Op die manier moet, over vijf jaar, iedereen naar Houston en Harris County kijken zoals nu naar Nederland gekeken wordt.
  • Er moet een derde reservoir gerealiseerd worden die het eerste en ergste water moet opvangen.

Wat is uw mening over hoe zulke schade voorkomen kan worden bij een eventuele toekomstige overstroming?

Wat zou, in uw visie, het beste zijn voor Houston en Harris County?

U leest hier het hele artikel.

 
 

Saskia Pardaans  ...

Locatie: NBSO
Donderdag, 26 oktober 2017


Samen met Houthoff heeft NBSO een lunchbijeenkomst georganiseerd over de praktische aspecten van het Nederlandse systeem van groepsvorderingen (class action) en de gevolgen daarvan voor dergelijke vorderingen in de Verenigde Staten. Nadat Harvey Houston heeft getroffen, wordt het duidelijk dat er een verhoogd risico bestaat voor Amerikaanse en internationale bedrijven om betrokken te raken in een class action. Albert Knigge, directeur van Houthoff, is gespecialiseerd als verdediger in dergelijke geschillen. Tijdens de bijeenkomst heeft hij de dreigingen maar ook kansen besproken van de groepsvorderingen volgens Nederlands recht.

Sinds de zaak 'Morrison - National Australia Bank' zijn buitenlandse investeerders op zoek naar jurisdicties, die niet onder het Amerikaanse vallen, om hun collectieve vorderingen te voeren. Ze hebben ontdekt dat het Nederlandse rechtssysteem één van de meest liberale stelsels in Europa is en kansen biedt voor dergelijke vorderingen. 

Sinds 2005 is een aantal grensoverschrijdende schikkingen getroffen en goedgekeurd door de Nederlandse rechtbanken. Op dit moment is er een wetsvoorstel in behandeling waarbij het mogelijk wordt om een opt-out gebaseerde schadevergoeding te eisen namens een groep, ongeacht het soort claim en de woonplaats van de leden van de groep die vertegenwoordigd worden. 

Heeft u vragen over het Nederlandse systeem van groepsvorderingen, dan kunt u contact opnemen met Carmen Bakas. Zij vertegenwoordigt het advocatenkantoor Houthoff, gevestigd in Houston: + 1 713 335 01 39 of stuur een e-mail: c.bakas@houthoff.com.

 


Saskia Pardaans  ...

News

December 20, 2017
December 17, 2017